Orpheus & Media

Theaterstuk: Molenaar is jarig

Op verzoek van Ton Ursem en Merel Lazet-Möch onderstaand aandacht voor het toneelstuk de Molenaar is jarig. De opvoering hiervan vindt plaats in de tuin van Merel Lazet-Mönch en uitgevoerd door Ton Ursem. Datum, tijdstip en plaats kunnen worden opgevraagd bij Merel of bij Ton.

Molenaar is jarig.                                                                           

Onze ouderen worden tegenwoordig niet altijd meer goed verzorgd. Als je geluk hebt is er een mantelzorger die je de laatste jaren kan verzorgen. Maar hoe ouder je wordt, hoe minder mensen in je omgeving die die taak nog kunnen overnemen. En is de kans dat je begint te dementeren steeds meer aanwezig.

In het theater wordt aan dit fenomeen op diverse manieren aandacht besteed in vele vormen. Niet altijd leuk om te zien, maar op toneel wordt publiek nu eenmaal een spiegel voorgehouden van de (misstanden) maatschappij.

Vandaag gaat u op bezoek bij meneer Molenaar die jarig is. Hoe oud hij wordt is niet duidelijk, zelf denkt hij 100 jaar en dat zal gevierd worden. In de tuin van Merel Lazet- Mönch. Molenaar wordt vertolkt door acteur Ton Ursem, bekend van zijn maatschappijkritische toneelstukken en monologen. Op licht humoristische, ironische wijze weet hij te boeien en te schuren. De tekst is uit “Ouderdomsvlekken”van de bekende toneelschrijver Don Duyns en werd al eerder opgevoerd door OKG in 2005 met de onvolprezen Arie Verbraak.

Veel kijkplezier en hopelijk geeft het stof tot nadenken.

fijn je weer te zien