Nieuws bericht

Datum

Repetitiejournaal 12 juli 2022

Na een hartelijk welkom aan allen deelt Theo mede dat we vandaag vanwege de succesvolle musical door leerlingen van de Titus Brandsma school in zaal 6 zitten. Dit is zo met de leiding van het Raodhoes afgesproken.

Uit de ziekenboeg hebben we inmiddels bericht van Chrit Hovens (Bariton) gekregen. Chrit heeft afgelopen week contact met de voorzitter opgenomen en hem medegedeeld dat zijn wekenlange afwezigheid is veroorzaakt door een ernstige hernia. Er is sprake van uitstraling naar beide benen en de pijn is inmiddels zo ernstig dat hij voor pijnbestrijding in VieCuri in behandeling is. Het zal nog wel enige tijd duren voordat hij weer aanwezig kan zijn. Chrit groet hoe dan ook hartelijk alle koorleden.

Met vreugde stellen we vast dat Wil Meulenkamp zijn Coronaklachten heeft overwonnen en weer aanwezig is. Hartelijk welkom Wil!

Helaas hebben we vandaag ook een minder mooie mededeling. Vandaag kregen we van de familie Rijs het bericht dat Ernest Rijs maandagmorgen is overleden. Ernest, die dit jaar 96 jaar zou worden en vanaf 1 januari 1945, 77 jaren lid van Orpheus is geweest was al langere tijd ziek. Echter sinds afgelopen week kon hij geen eten en drinken meer verdragen en ging hij snel bergafwaarts. Voor de familie is het natuurlijk  een groot verlies. Anderzijds is de familie wel opgelucht dat Ernest een lange lijdensweg bespaard is gebleven.

De familie heeft ons, op uitdrukkelijke wens van Ernest, gevraagd of wij zaterdag 16 juli a.s. de begrafenis mis muzikaal willen opluisteren. Uiteraard zijn wij bereidt dit te doen. Na afstemming blijkt dat voldoende leden aanwezig kunnen zijn om de H. Mis op te luisteren.

Voorzitter Theo zal contact houden met de familie om goed af te stemmen welke bijdrage Orpheus levert en wat de familie zelf nog doet.

Voor de begrafenis van Ernest, zaterdag 16 juli aanstaande zijn de volgende afspraken gemaakt:

 • Plaats H. Mis:                                                 Antoniuskerk, Blerick
 • Aanvang voorbereiding  (inzingen):          10.00 uur
 • Aanvang H. Mis:                                            10.30 uur
 • Kleding:                                         Officiële concertkleding
 • Organist:                                                        Joop Kranen
 • Partituren in de concertmap:
 1. E62 H. Mis van Charles Gounod
 2. A11 Du Hirte Israels
 3. A65 Frieden
 4. E10 Ave Verum (Karl Jenkins)
 5. D74 Song of Peace
 6. A62 Locus Iste

Tot slot deelt Theo mede dat zondag 17 juli a.s. de Mal-Maaszengers uit Belfeld hun 50-jarig jubileumconcert én tevens láátste concert uitvoeren. De uitvoering vindt plaats in de gemeenschapshuis de Hamar vanaf 13.30 uur. Leden van het Orpheus bestuur zullen bij dit concert aanwezig zijn.

Vervolgens neemt Martin het woord en start meteen de stemoefeningen en werkt vervolgens aan het repertoire voor ons afsluitingsprogramma seizoen 2021-2022.

Het is rumoerig in het Raodhoes en de akoestiek van zaal 6 is slecht. Niet te min slaan we ons hier door heen en sluiten een uiteindelijk goede repetitie af.

fijn je weer te zien