Nieuws bericht

Datum

Repetitiejournaal 13 december 2022

Theo heet vanavond de koorleden én onze begeleider Joop Kranen alsmede onze dirigent Martin van harte welkom.

Komende zondag – 18 december 2022 – treedt Orpheus op tijdens de Kerst-In in de Antoniuskerk in Blerick. Hoewel we pas om 15.10 uur gaan zingen is het de bedoeling om al om 14.00 uur aanwezig te zijn. We treden op in gewone kleding, dus GEEN Concertkleding.

Marie-Louise van Rooij (onze tenor-zangeres) zal voorafgaand een gedicht voordragen.

Op de tafel ligt het dagprogramma van de Kerst-In ter inzage.

Tijdens ons optreden zingen we de volgende liederen:

  • 1. Stille Nacht
  • 2. Kersleedje
  • 3. Adoramus
  • 4. La vergine
  • 5. Navidad
  • 6. Hark, 1 couplet
  • 7. Joy to the World

Graag tijdens ons optreden alleen deze partituren in de map!!!!

Vanavond is Joop Kranen tijdens het eerste deel van de repetitie onze begeleider aan de piano en dus kunnen we genieten van zang én pianospel, uiteraard onder leiding van onze dirigent Martin. Graag optimale aandacht tijdens deze repetitie.

Het bestuur van Orpheus heeft een gesprek gehad met de Directie van ’t Raodhoes over de minder succesvolle Ceciliabrunch van dit jaar. De Directie erkend dit ook en belooft voor een volgende Cecilia beterschap. Als tegemoetkoming biedt ’t Raodhoes Orpheus aan om tijdens de pauze met warme snacks rond te gaan. Daar hebben we uiteraard gebruik van gemaakt. Ze smaakten heerlijk ondanks de combinatie met koffie.

Uit de ziekenboeg is het bericht gekomen dat Tonny Janssen eind vorige week is opgenomen in het ziekenhuis VieCuri. Het gaat niet goed met haar en wij wensen haar, haar man Sjaak en hun kinderen heel veel beterschap en sterkte.
Ook heeft Theo gisteren uitgebreid gesproken met Mariet van den Beuken. Mariet heeft nog veel last van de opgelopen Coronabesmetting en herstelt maar matig. Toch hoopt ze begin volgend jaar weer van de partij te kunnen zijn. Zij groet iedereen hartelijk.
Tot slot is vandaag onze tenor Henk van Doorn in het ziekenhuis geopereerd aan huidkanker in het gezicht. Hiervoor is een speciale en veelbelovende chirurgische techniek toegepast en we hopen dat deze techniek slaagt en Henk weer spoedig geneest. Ook Henk groet ons allen van harte.

Met deze mededelingen geeft Theo het woord aan Martin die samen met Joop de stemoefeningen inzet. Daarna wordt het kerstprogramma aangepakt en de puntjes op de i gezet. Joop verlaat ons in de pauze met dank voor zijn pianospel. Met z’n allen gaan we naar de foyer waar we zoals gezegd op heerlijke warme snacks worden getrakteerd. In verband hiermee duurt de pauze iets langer. Na de pauze nemen we de mis van Gounod door en opnieuw de kerstliederen.

Wat betreft de Kerstmis op 24 december a.s. Deze H. Mis begint om 20.00 uur en Martin verzoekt allen om al om 19.30 uur in de kerk aanwezig te zijn voor het inzingen.
Tijdens deze mis zullen we in CONCERTKLEDING onze liederen ten gehore brengen.

Om 22.00 uur is de repetitie weer achter de rug. Degenen die meteen huiswaarts keren komen buiten terecht in koude lucht van +/- -50 C. Zij die nog even in ‘t Raodhoes blijven komen later in nog koudere lucht terecht!!!

fijn je weer te zien