Nieuws bericht

Datum

Repetitiejournaal 13 juni 2023

Na de groepsrepetitie van de Sopranen start vandaag om 20.30 uur de repetitie van het gehele koor. Theo heet allen weer hartelijk welkom op deze repetitieavond.

De afgelopen dagen hebben we op strategische punten in Blerick de fraaie poster/flyer opgehangen die iedereen uitnodigt voor ons eerste Zomeravondtreffen volgende week vrijdag in de mooi aangelegde buiten accommodatie bij Eetcafé de Elze. Zoals al eerder aangekondigd gaan we dan samen met de Old Timers, Schoën Luuj en Doeën Beejein een prachtige avond verzorgen. Het bestuur verzoekt alle koorleden de toegestuurde flyer door te sturen naar familie, vrienden en buitenlui zodat het straks een gezellige én volle bak wordt!

Uiteraard is het van belang dat het organiserend koor zo volledig als mogelijk aanwezig is tijdens het Zomeravondtreffen. Vandaar nogmaals de vraag: Wie van ons is tijdens het Zomeravondtreffen NIET aanwezig. Gelukkig steekt niemand de vinger op en kunnen we rekenen op een goede opkomst van onze koorleden.

Vandaag heeft voorzitter Theo met Frans en Louise Martijn bij hun thuis een gesprek gehad. Uit dit gesprek is duidelijk geworden dat Frans, na een lidmaatschap van 53 jaren bij ons koor, het besluit heeft moeten nemen om niet meer aan onze wekelijkse repetities deel te nemen. Zijn altijd mooie tenor stem is door de Corona ellende erg achteruit gegaan waardoor ze inmiddels dermate is verzwakt dat inspanningen zoals zingen onmogelijk is geworden. Verder spelen andere medische problemen zoals een wisselende bloeddruk en Parkinson een steeds grotere rol in zijn functioneren.
Frans blijft natuurlijk één van ons en zal zeker bij speciale gelegenheden onze gast zijn!

Voorts heeft Theo contact gehad met onze sopraan Elly Kempen die inmiddels goed herstelt van een voetoperatie. Helaas heeft ze daarna wat knieklachten gekregen waardoor ze tot zeker na de zomervakantie afwezig zal blijven. Elly groet ons allen hartelijk.

Ook met onze bas Jac Houtzager heeft Theo gesproken. Jac heeft momenteel veel last van evenwichtsstoringen en is de laatste tijd herhaaldelijk gevallen. Vandaag  zijn er van hem scans gemaakt in het ziekenhuis die verder richting geven aan zijn behandelplan. Ook Jac groet ons van harte en hij hoopt toch zeker na de zomervakantie er weer bij te zijn.

Tot slot is onze alt Christel Cox gisteren weer thuis gekomen na een heupoperatie. Christel bericht ons dat de operatie goed is geslaagd en ze hoopt weer spoedig bij ons te zijn.

Even als geheugensteuntje: 16 juli a.s. houden we onze seizoenafsluiting (zonder het opluisteren van een H. Mis) We gaan een bootreisje maken met een brunch aan boord!

Na deze mededelingen start Martin de stemoefeningen op. Ditmaal eens een pittige stemoefening met snelle, korte noten. Martin deelt mede dat de Muziekcommissie vorige week heeft besloten om het lied Colors of the Wind uit het programma van ons Zomeravondtreffen te halen. Iedereen heeft via de Nieuwsbrief daarover informatie gekregen. In plaats van dit lied nemen we het lied What a Beautiful Morning waarmee onze repetitie vandaag ook start. Vervolgens wordt ons gehele programma van het Zomeravondtreffen, soms staand en soms zittend, doorgenomen.

De volgende week dinsdag 20 juni, start om 19.15 uur de groepsrepetitie voor de stemgroep Alten. Aan alle alten het verzoek om zoveel als mogelijk aanwezig te zijn. De repetitie van het gehele koor begint dan weer om 20.30 uur.

Tot dinsdag 20 juni!!

fijn je weer te zien