Nieuws bericht

Datum

Repetitiejournaal 3 mei 2022

Na een fraaie lentedag vandaag heet Theo alle aanwezigen van harte welkom. Helaas heeft hij ook een droevige bericht. Vorige week dinsdag is ons oud koorlid mevrouw Greetje Jacobs op 93 jarig leeftijd overleden. Het bestuur heeft de familie gecondoleerd met dit grote verlies.

We zijn weer terecht gekomen in een nieuwe maand waarin de volgende koorleden hun verjaardag kunnen vieren:

 • 03 mei 1943       Pieter Hovens                   Bas
 • 04 mei 1948 Theo Teeuwen Bas
 • 07 mei 1953       Henriette van Gerven     Sopraan
  08 mei 1943 Hortense vn Leeuwen Sopraan
 • 10 mei 1947       Lies Tielen                         Sopraan
 • 22 mei 1952       Henni Heutjens (*)          Sopraan
 • In de Coronaperiode heeft Henni zich als koorlid afgemeld. Niettemin gaat het bestuur toch nog eens onderzoeken of we haar weer in het Orpheusbootje kunne hijsen.

Afgelopen vrijdag heeft het bestuur haar periodieke vergadering gehad. In deze bestuursvergadering zijn een de volgende datums vastgelegd die voor ons koor van belang zijn:

 • Jaarvergadering                                                     24 mei 2022
 • Laatste koorrepetitie voor de vakantie                 19 juli 2022
 • Seizoenafsluiting                                                   23 óf 24 juli (exacte datum volgt nog)
 • Eerste koorrepetitie na de vakantie                      06 september 2022
 • Caeciliaviering                                                       30 oktober 2022

Inmiddels zijn bestuur en dirigent het erover eens geworden dat het nuttig is als alle stempartijen in het koor extra aandacht krijgen. Bedacht is om per veertien dagen, en voorafgaand aan de grote repetitie, aan een stemgroep een half uur extra aandacht te geven.  Dit betekent dat die stemgroep begint van 19.00 uur tot 19.30 uur.  De overige koorleden schuiven dan om 19.30 uur aan voor de algemene repetitie.

Op de vraag of dit tijdstip voor de extra groepsrepetitie voor iedereen haalbaar wordt bevestigend geantwoord en wordt algemeen gezien de extra stemgroep repetities positief ontvangen.

Via de agenda op de website kan worden nagekeken welke stemgroep aan de beurt is.

As eerste stemgroep komen de Alten aan de beurt die op 10 mei a.s. hun eerste stemgroep repetitie hebben. Dus dames zorg dat je erbij bent!!

Theo geeft het woord an Martin die de repetitie start met de gebruikelijke stemoefeningen. Daarna wordt intensief gewerkt aan de nummers: Stemmenorkest, Mis van Frank Nimwegen en aan Amigo para Sempre. Na de repetitie genieten zij die nog deel nemen aan de derde helft van een heerlijk sambal telor ei dat door Martin met veel liefde en smaak is bereidt en aangeboden. Het smaakte voortreffelijk. Chapeau Martin!!

fijn je weer te zien