Nieuws bericht

Datum

Repetitiejournaal 4 april 2023

Koorleden en dirigent worden weer van harte welkom geheten. Een speciaal woord van welkom aan onze organist Joop Kranen die vanavond onze liederen tijdens de repetitie én tijdens de paaswake zelf begeleidt.

Helaas moeten we vandaag een treurige mededeling doen. Afgelopen zondag is ons koorlid Tonnie Janssen overleden. In oktober vorig jaar werd Tonnie tijdens de Caeciliavering nog gehuldigd met haar 50-jarig lidmaatschap van KGK Orpheus. De uitvaartdienst vindt plaats zaterdag 8 april a.s. om 10.00 uur in Aerdehof, Grote Blerickse Bergenweg 24, 5927PB Venlo-Blerick. Of KGK Orpheus haar nog een laatste eer mag bewijzen is op dit moment nog niet bekend.

Voort heeft Riekie Hendrikx zich voor onbepaalde tijd afgemeld voor deelname aan de repetitie en eventuele uitvoeringen. Riekie ondergaat op 15 april a.s. een hart katheterisatie. Wij wensen Riekie heel veel sterkte bij de ingreep en uiteraard heel veel beterschap.

Na enkele jaren noodgedwongen niks, is het dan eindelijk weer zover! We hebben voor vrijdag 23 juni a.s. een Zomeravondtreffen gepland. Dit treffen zal plaatsvinden bij Eetcafé de Elze in Hout-Blerick. Wij nodigen een 4-tal  koren uit  die er samen met ons een gezellige avond van gaan maken. Noteer alvast deze datum in de agenda en maak nu al vrienden en kennissen enthousiast want deze avond is gratis bij te wonen! Verdere details zullen de komende tijd bekend worden gemaakt.

Zaterdag 8 april a.s. wordt zoals bekend in de Antoniuskerk te Blerick weer de Paaswake gehouden. KGK Orpheus zal deze Paaswake muzikaal opluisteren. De volgende zaken zijn hierbij van belang:

Verzamelen in de kerk:                                              19.15 uur
Start inzingen liederen:                                              19.30 uur
Start dienst Paaswake:                                               20.00 uur
Kleding: Concertkleding
Organist: Joop Kranen

Graag uitsluitend de volgende partituren in de map meenemen:

E04 De Mis van Hummel
A72 Dona Nobis Pacem
A73 Agnus Dei
A29 Avé Verum; Mozart
F21 La Vergine degli Angeli
A64 Ecce Panis
A16 Herr dein Güte
D75 You raise me up; reserve.

Aan de koorleden zal er een overzicht van de dienst Paaswake via email worden toegezonden. Hierin staat o.a. precies de volgorde van de liederen.
Voorts zal de rouwkaart van Tonnie eveneens via email naar de koorleden worden toegezonden.

Met deze mededelingen start Martin de repetitie op. Samen met Joop wordt ons programma voor de Paaswake doorgenomen. Tijdens de pauze verlaat Joop ons weer en werken wij aan de overige nummers t.b.v. o.a. het Zomeravondtreffen.

fijn je weer te zien