Nieuws bericht

Datum

Seizoenafsluiting 2022

Zondagmorgen 24 juli 2022: het was 09.30 uur en de koorleden van Orpheus, de dirigent én de organist stonden in de st. Antoniuskerk in Blerick keurig gereed voor het inzingen van de H. Mis die om 10.00 uur begon. Met name was extra aandacht voor de Messe Lyrique van Frank van Nimwegen die door ons vandaag voor de eerste keer openbaar werd opgevoerd. Het inzingen hiervan ging, met hier en daar een onzekerheidje, prima. Ook de overige liederen gingen goed. Onder een mooie prelude door organist Joop Kranen wachten we vervolgens op de komst van de priester.  Klokslag 10.00 uur kondigde deze zich aan met een luide bel en kon de H. Mis beginnen. Hoewel de kerk zeker niet vol zat waren er toch veel bezoekers aanwezig. De eucharistie werd standaard uitgevoerd. Na ons inleidende ‘Oh what a Beautiful Morning’ zongen we de ordinale gezangen Kyrie, Gloria, Sanctus/Benedictus en het Agnus Dei. Deze werden op de geëigende momenten aangevuld met Locus Iste, Ave Verum, Song of Peace, Frieden en als slotlied The Long Day Closes. Tijdens de misintenties herdacht de priester ook de overleden koorleden van Orpheus en tegen het einde van de mis bedankte hij ons koor, de dirigent en de organist voor de mooie muziek. Met een luid applaus van de kerkgangers kwam de H. Mis ten einde en begaven de koorleden zich naar het Raodhoes.

In het Raodhoes stonden inmiddels de mooi gedekte tafels gereed voor de lunch. 60 deelnemers (koorleden én introducees) schoven aan, onderwijl napratend over het zingen zojuist in de kerk. Na een kop koffie vooraf werd door het personeel van het Raodhoes rond 12.00 uur een ‘zondagse’ soep in terrines geserveerd. Aan elke tafel serveerde vervolgens één deelnemer de soep uit. Een heerlijk soepje waarvan sommige tafelgenoten graag nog een tweede bord  opschepte. Intussen nam voorzitter Theo van den Heuvel het woord en bedankte alle koorleden voor hun inzet en zang in het afgelopen seizoen. Hij sprak de wens uit dat het komende koorseizoen succesvol mag zijn met mooie repertoirekeuzes, welluidende zang én met uitdagende uitvoeringen. Hij wenst vervolgens allen een smakelijk eten en een mooie middag.

Het personeel diende vervolgens de lunch verder op: diverse soorten brood, boter, vleesbeleg, kazen, warm vleesragout, spek met eieren jus d’orange, koffie en thee. Meer dan genoeg om onze al of niet hongerige magen te vullen. Het smaakte voortreffelijk met de complimenten aan kok en personeel van het Raodhoes.

Na de lunch werden de aanwezigen uitgenodigd om naar de concertzaal te gaan. Hier stonden twaalf tafels met zogenoemde oudhollandse spelen opgesteld. Elke tafel één spel waaronder een flipperbord, een haakse sjoelbak, een gatenkaas, een stokvangspel, een badmintonbord, een bibberspel, een kegelbord enz. De groep werd ingedeeld in 10 teams van 6 personen. Daartoe trok elke deelnemer een lot dat bepaalde tot welk team hij of zij behoorde. Helaas waren enkele deelnemers naar huis gegaan omdat ze om persoonlijke redenen niet aan deze spelen wilden of konden meedoen. Hierdoor waren enkele teams uitgedund.

Bij elk spel lag een kaart waarop de naam van het spel stond, de uitleg van het spel en de puntentelling. Elk team kreeg een formulier waarop de spelnamen stonden en waarop men de puntentelling kon bijhouden. Met stevige moed en enthousiasme werd begonnen.

Links en rechts werd er geïnformeerd hoe een betreffend spel nou precies gespeeld moest worden en vooral ook hoe de puntentelling in elkaar zat. Het werd duidelijk dat nagenoeg elk team wel een eigen interpretatie had wat de puntentelling betreft. Hoe dan ook er werd fanatiek gespeeld en veel gelachen. Zo rond 17.00 uur hadden alle teams de spellen ‘afgewerkt’ en kon de jury zich gaan beraden. Dit waren enkele bestuursleden die de formulieren verzamelden en zich terugtrokken voor een zogenaamd wijs beraad. Uiteraard wachten de deelnemers in de afzonderlijke teams uitermate gespannen op de uitslag. Hoe wordt de jury wegwijs uit de verschillende zeer complexe puntentellingen en hoe en op welke wijze zou ze gaan oordelen? Na een kleine 20 minuten ondragelijke spanning kondigde de jury zich aan. Het was een moeilijke opgave geweest zo bleek, maar met vermenigvuldigen, kwadrateren en worteltrekken waren ze er toch uitgekomen. Het 2022 Orpheus Oudhollandse Spelen Toernooi (OOST) is gewonnen door team 2!!!!.

Met een luid applaus werd team 2 door de aanwezigen gefeliciteerd waarna elk lid van dit team een flesje wijn/bier kreeg uitgereikt. Met de vaststelling dat dit team met haar overwinning ook eeuwige roem heeft binnengehaald sluit de voorzitter deze succesvol verlopen afsluiting van het koorseizoen 2022. Hij wenst allen een fijne, zonnige en vooral gezonde zomervakantie toe en tot ziens op 6 september 2022 als we beginnen aan het nieuwe seizoen 2022-2023.

De deelnemers bedanken bestuursleden voor de organisatie en het fijn verloop van deze dag. Langzaamaan keren de mensen huiswaarts en rond 19.00 uur is iedereen met een tevreden gevoel vertrokken. De zomervakantie 2022 is nu ook voor KGK Orpheus echt begonnen.

Allen een fijne vakantie!

PS: Als er voldoende foto’s van deze dag zijn ontvangen zal een selectie op de website worden gepresenteerd.

fijn je weer te zien